Fascia och Djupvåg

Fasciabehandling är effektiv mot värk och spänningar. De djupa vågorna går skonsamt genom kroppens lager och sätter igång rörelse, både brett och djupt. Rörelsen sprids snabbt och gör att vågorna når över stora ytor.
Idag används fascia/djupvågsbehandling för bl.a. smärtlindring, fascia/bindvävsmassage, behandling av  rörelseapparaten och för att få bukt med nack/ryggbesvär och muskelspänningar.

Jag har arbetat med denna metod i flera år och både jag, och de människor jag har behandlat, upplever och känner ett mycket bra resultat.

Spänningar i den djupa och stabiliserande muskulaturen, som massage och andra manuella tekniker inte når in i, påverkas tydligt av djupvågorna som sätter hela muskelvävnaden i rörelse. Djupvågorna når givetvis också ner i kroppens djupaste bindvävslager och skakar loss och frigör ytor som varit stumma och tröga även under längre tid. 

De senaste årens forskning visar att fascia har en mycket större betydelse för hälsa, värk och smärta än vi tidigare trott.
Fascia är ett nätverk av bindväv utan början och slut och det omsluter i princip allt i kroppen – från muskler och skelett, till organ och celler. Om fascia klibbar ihop eller blir inflammerad kan det leda till att vi får svårt att röra oss och att vi får ont.
Behandlingsmaskinen AtlasOrange1 arbetar med muskler, nervsystem och fascia på ett effektivt men skonsamt sätt. Fasciavågorna sprids via kedjor av bindvävsstrukturer genom hela kroppen når stora områden på kort tid. Vågorna skakar loss spänningar och låsningar i fascian vilket ökar rörlighet och mjukhet samt förbättrar flödet i kroppen.

Läs mer om djupvågsbehandling genom att klicka här.

Hej!
Vill bara berätta att idag är första dagen på 1 år som jag inte har ont i hälen😊
Känns mycket bättre.